Selecteer een pagina
iRAP's 2020 Innovation Workshop, mede georganiseerd met de Internationaal transportforum En Mondiale verkeersveiligheidsfaciliteit van de Wereldbank vindt plaats van 17 tot en met 18 februari in Stockholm. Als officieel nevenevenement van de derde mondiale ministeriële conferentie over verkeersveiligheid zal het evenement door ministers geleide delegaties samenbrengen om de mondiale prioriteiten te concentreren op het bereiken van VN-verkeersveiligheidsdoelen 3 en 4 om levens te redden.

Het dynamische 1,5-daagse programma zal 70 mondiale partners samenbrengen die een sleutelrol spelen bij het vormgeven van mondiale actie. Tijdens de sessies wordt dieper ingegaan op de mondiale structuur die nodig is om de doelstellingen voor 2030 te verwezenlijken, hoe de kracht van big data kan worden benut om levens te redden, mondiale plannings- en ontwerpnormen, veiliger steden en reizen voor kwetsbare weggebruikers, en investeringsinnovatie.

Rob McInerney, CEO van iRAP, zei dat op basis van de huidige traumaniveaus tegen 2030 naar schatting 400 miljoen mensen zullen worden gedood en gewond op onze wegen.

“De VN-lidstaten zijn Global Road Safety Performance Targets overeengekomen, die de prioriteiten schetsen voor veilige systeemactie tot 2030. Doelstelling 3 en Doelstelling 4 zijn gericht op de wegeninfrastructuur en de veiligheid van reizen voor alle weggebruikers. Als deze doelstellingen worden bereikt, kunnen ze in potentie 467.000 levens per jaar redden en ruim 100 miljoen doden en gewonden gedurende de looptijd van de behandelingen. Voor elke geïnvesteerde $1 zullen er $8 aan voordelen ontstaan”, aldus McInerney.

De Innovation Workshop zal leiders op het hoogste niveau van mondiaal en regionaal overleg, overheid, beleid, financiering, technologie, infrastructuurbeheer en data-innovatie samenbrengen om te kijken naar strategische manieren waarop deze aanzienlijke voordelen kunnen worden gerealiseerd.

“Nu 68% van de wereldbevolking naar verwachting in 2050 in stedelijke gebieden zal wonen, de explosie van big data en kunstmatige intelligentie die nieuwe inzichten mogelijk maakt, innovatieve partnerschappen met de particuliere sector en impactinvesteringsmogelijkheden, en slimme technologieën die de veiligheid van school- en wegontwerp verpakken in toegankelijke hulpmiddelen, het potentieel en de vraag om levens te redden en ernstig letsel te voorkomen door middel van mondiale innovatie zijn nog nooit zo groot geweest.

De iRAP Innovation Workshop 2020 is uitsluitend toegankelijk op uitnodiging. Voor meer informatie:

Stockholm zal van 17 tot en met 20 februari 2020 het walhalla zijn voor verkeersveiligheidsevenementen. Het thema van de 3e mondiale ministeriële conferentie over verkeersveiligheid is het bereiken van Global Goals 2030. Het evenement wordt mede gesponsord door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en er wordt verwacht dat delegaties onder leiding van ministers uit meer dan 80 landen aanwezig zullen zijn. Ook vertegenwoordigers uit de wereld van industrie en onderzoek, internationale instellingen en organisaties zullen deelnemen. De conferentie zal een gelegenheid zijn voor afgevaardigden om successen en lessen uit de implementatie van het Mondiale Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2011-2020 te delen; toekomstige strategische richtingen voor de mondiale verkeersveiligheid in kaart brengen; en manieren definiëren om actie te versnellen op basis van bewezen strategieën om levens te redden. De conferentie zal ook de gelegenheid bieden om verkeersveiligheid te koppelen aan andere uitdagingen op het gebied van duurzaamheid.

Zie de kalender met andere goedgekeurde pre- en postministeriële evenementen hier.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!