Selecteer een pagina

Woensdag 24 juli 2019:  Met een investering in veiliger wegen van meer dan $3,6 miljard dollar heeft de regering van Sao Paulo, Brazilië aangekondigd dat de grootste concessie in het land van 1.273 km de iRAP-methodologie zal omvatten. Het is de eerste Braziliaanse concessie die dit doet en de aankondiging is een spannende ontwikkeling voor het BrazilRAP-programma.

Het werk zal over een periode van 30 jaar worden voltooid, waarbij de snelwegen zullen worden verbeterd tussen de stad Piracicaba, in de regio Campinas, en de gemeente Panorama, in het uiterste westen van de staat, grenzend aan Mato Grosso do Sul. Tot de geplande interventies behoren 600 kilometer aan duplicatie en nieuwe paden. Er zullen extra rijstroken en marginale wegen worden aangelegd, met werkzaamheden die de doorstroming en de verkeersveiligheid verbeteren, waaronder uitgezette bermen, nieuwe toegangs- en retourfaciliteiten, herstel van bestrating en de aanleg van loop- en fietspaden.

De implementatie van de iRAP-verkeersveiligheidsmethodologie zal de focus van de deelstaatregering van São Paulo op de veiligheid van rijkswegen versterken. De verwachting is dat de werken in de eerste helft van 2020 zullen starten.

Volgens de De Big Data-tool van iRAP, het aantal verkeersdoden in Brazilië per jaar bedraagt 46.935 (WHO 2015). Deze investering van R$14 miljard (USD3,6 miljard) over een periode van dertig jaar zal Brazilië helpen om tegen 2030 te werken aan de doelstelling van >75% reizen op wegen met 3 sterren of beter, en het aantal doden en ernstig gewonden op de Braziliaanse wegen te verminderen.

Aanvullende informatie en referenties:

Fotocredit hoofdafbeelding: online gepubliceerd via Piracicaba Vandaag (2019)
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!