Selecteer een pagina

De vijfde editie van de Global Road Safety van de Verenigde Naties werd dit jaar gehouden van 6 tot en met 12 mei. Over de hele wereld zagen we de wereldwijde gemeenschap #SpeakUp en #DemandLeadership voor #3StarorBetter.

Hieronder vindt u een momentopname van iRAP en onze partners over de hele wereld die het woord verspreiden dat het tijd is om iets te zeggen.

Australië


De UN Global Road Safety Week begon met de lancering van de Australian Road Safety Week in Brisbane. De Story Bridge scheen helder geel ter herdenking van Sarah Frazer en de 1.200 andere Australiërs die elk jaar hun leven verliezen door verkeerstrauma's.

Veiliger Australische wegen en snelwegen (SARAH) Fractievoorzitter Peter Frazer richtte de National Road Safety Week op nadat zijn dochter Sarah in 2012 bij een verkeersongeval om het leven kwam, en lanceerde de Week van dit jaar samen met de gouverneur-generaal van Australië. Lees verder hier

De Australische momentopname hieronder is van iRAP's Businesscase voor veiligere wegen bron.

Filippijnen


Tijdens de vijfde VN Global Road Safety Week hebben verkeersveiligheidsleiders en -partners in de Filipijnen hun inzet voor het terugdringen van het aantal verkeersdoden en -gewonden opnieuw bevestigd.

Het evenement omvatte een forum met meerdere belanghebbenden met bijna 100 vertegenwoordigers van nationale agentschappen, lokale overheidseenheden (LGU's), de academische wereld, niet-gouvernementele organisaties en maatschappelijke organisaties, waaronder groepen die mensen met een handicap vertegenwoordigen, maar ook voetgangers, fietsers en motorrijders. Lees verder hier

De onderstaande momentopname van de Filippijnen is van iRAP's Businesscase voor veiligere wegen bron.

Indië


Jigesh Bhavsar en Albin Tharakan van IndiaRAP reisden op een weg van Goa naar Belgaum en staken de Ghats over - 'Deze weg is echt onveilig met kapotte vangrails, slecht gemarkeerde bochten en hoge snelheid. Wij eisen een weg met 3 sterren of beter'  (Twitterbericht)

De Indiase momentopname hieronder is van iRAP's Businesscase voor veiligere wegen bron.

Maleisië


Ons Maleisische Centre of Excellence – Maleisisch Instituut voor Verkeersveiligheidsonderzoek waren betrokken bij twee evenementen in samenwerking met UNGRSW:

De onderstaande Maleisische momentopname is van iRAP Businesscase voor veiligere wegen bron.

Thailand


Ons Thaise onderzoekscentrum – Chulalongkorn UniversiteitNodigde mensen uit om de #SpeakUp-campagne te promoten en eraan deel te nemen en te blijven samenwerken met partners zoals Bloomberg, WHO-RTG, DOH, DRR en lokale universiteiten in Thailand.

De onderstaande momentopname van Thailand is van iRAP's Businesscase voor veiligere wegen bron.

Ghana


Afgevaardigden die de iRAP-onderzoekstraining in Accra bijwoonden, eisten een wegeninfrastructuur van drie sterren of beter, onder leiding van AfricaRAP-leider Racheal Nganwa.

De onderstaande momentopname van Ghana is van iRAP's Businesscase voor veiligere wegen bron.

Aan het einde van de week stuurde Rob McInerney, CEO van iRAP, een oprechte boodschap naar de verkeersveiligheidsgemeenschap ter gelegenheid van de UN Global Road Safety Week: 'Omdat we samen zoveel levens kunnen redden'.

Rob heeft de bestaande en nieuwe partners van iRAP over de hele wereld ontmoet om ideeën uit te wisselen en onze gezamenlijke plannen vorm te geven om een wereld te creëren die vrij is van risicovolle wegen.

We moeten deze belangrijke boodschappen blijven delen: wat kunnen we anders, groter en beter doen om levens te redden en de mondiale doelstellingen voor verkeersveiligheid voor 2030 te halen?

Nu we het einde van het Decennium van Actie naderen, moet ieder van ons deze vragen stellen om ervoor te zorgen dat we het maximale aantal levens kunnen halen dat we in het komende decennium kunnen redden.

Omdat elk leven telt.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!