Selecteer een pagina

Woensdag 7 november: De Faculteit Ingenieurswetenschappen, Chulalongkorn Universiteit en iRAP hebben een Center of Excellence-overeenkomst ondertekend, die de ontwikkeling van de veiligheid van de wegeninfrastructuur in Thailand en internationaal zal ondersteunen.

Sprekend vanuit de Veiligheid 2018 Tijdens de conferentie in Bangkok zei universitair hoofddocent Kasem Choocharukul, universitair hoofddocent Kasem Choocharukul, dat we verheugd zijn om samen te werken met de negen Centers of Excellence van iRAP wereldwijd om technisch leiderschap op het gebied van de veiligheid van de weginfrastructuur te bieden.

“Als Centre of Excellence zal de Faculteit Ingenieurswetenschappen, de Chulalongkorn Universiteit, zich richten op het opbouwen van lokale capaciteit voor hoogwaardige risicokartering, sterrenwaardering en veiliger planningsbeoordelingen van investeringen in wegen in heel Thailand. We zullen ook samenwerken met het Ministerie van Transport, het Ministerie van Snelwegen, het Ministerie van Landelijke Wegen, het Bureau voor Transport en Verkeersbeleid en Planning, de Bangkok Metropolitan Administration, de universiteit en andere belangrijke belanghebbenden om een lokaal geleid ThaiRAP-programma op te zetten dat besparingen zal opleveren. levens en ernstige verwondingen in het hele land”.

“Dit partnerschap met iRAP zal voortbouwen op onze Road Assessment Program-ervaring, mogelijk gemaakt door het door Bloomberg Philanthropies ondersteunde BIGRS-partnerschap met de Wereldbank-GRSF en iRAP. De banden met het partnernetwerk van iRAP in meer dan 90 landen over de hele wereld zullen ervoor zorgen dat we de voortgang in de richting van het behalen van de VN-doelstellingen kunnen versnellen en wegen met een hoog risico in het hele land kunnen elimineren”, aldus professor Choocharukul.

Wegeninfrastructuur Sterbeoordeling Beoordelingen zijn al leidend in veiliger wegontwerpen en upgradeprojecten in Thailand, waaronder beoordelingen met het Department of Highways, Department of Rural Roads en Bangkok Metropolitan Administration, en gedetailleerde training bouwt al aan lokale capaciteit voor de toekomst.

Chief Executive Officer van iRAP, Rob McInerney, zei dat het aanpakken van het aantal doden en gewonden op de wegen in Thailand een prioriteit is voor het land en de wereld. De Wereldgezondheidsorganisatie meldt dat Thailand het op één na hoogste verkeersdodencijfer ter wereld heeft, met een jaarlijkse schatting van ruim 24.000 doden of 66 doden per dag. Voetgangers, fietsers en motorrijders zijn verantwoordelijk voor 83% van de verkeersdoden in Thailand en verkeersongevallen kosten Thailand naar schatting 3 tot 5 % van zijn bbp (WHO, 2018).

“De expertise van de Faculteit Ingenieurswetenschappen, de Chulalongkorn Universiteit en andere lokale partners bij het opbouwen van een succesvol ThaiRAP-programma kan het aantal doden en gewonden in het hele land helpen verminderen. Met name de afschaffing van 1- en 2-sterrenwegen voor voetgangers, fietsers en motorrijders is een prioriteit. Het behalen van de VN Global Road Safety Target om tegen 2030 meer dan 75% aan reizen op 3-sterren of betere wegen te bereiken voor alle weggebruikers in Thailand zal het aantal doden en gewonden in het hele land met meer dan een derde verminderen. Belangrijk is dat iRAP schat dat er ten minste $34 aan voordelen zal zijn voor elke geïnvesteerde $1”, aldus de heer McInerney.

“Chulalongkorn Universiteit heeft een geschiedenis van 101 jaar als de nationale universiteit van Thailand en de Faculteit Ingenieurswetenschappen bevindt zich in een goede positie om een Centre of Excellence te zijn, dat blijk heeft gegeven van onderscheid op het gebied van verkeersveiligheidstechniek en gerichte onderzoeksactiviteiten voor het algemeen belang. Lokale innovatie en expertise in het bieden van op bewijs gebaseerde oplossingen voor kwetsbare weggebruikers zullen levens redden in Thailand en zullen alle iRAP-partners over de hele wereld ten goede komen.”

“We kijken ernaar uit om samen te werken met de universiteit en de Thaise regering, mobiliteitsclubs, ontwikkelingsbanken en lokale belanghebbenden op het gebied van de verkeersveiligheid om een geweldig ThaiRAP-programma op te bouwen en levens in het hele land te redden”, aldus de heer McInerney.

Andere iRAP Centers of Excellence zijn onder meer ARRB-groep in Australië, Instituto Mexicano del Transporte (IMT), Labtrans in Brazilië, het Korea Transport Institute (KOTI), Maleisisch Instituut voor Verkeersveiligheidsonderzoek (MIROS), MRIGlobal gevestigd in de VS, Research Institute of Highways (RIOH) in China, TRL in het Verenigd Koninkrijk, en SWOV in Nederland.

Voor meer informatie over de huidige situatie van de Thaise wegen, de wegkenmerken die van belang zijn om het lokale risico te beperken, en de business case van het land voor veiligere wegen, gaat u naar Vaccines for Roads. Big Data-tool.

Voor meer informatie:

Een Thaise taalversie van het persbericht kan worden gedownload hieren de factsheet hier.

Berichtgeving in de media:

Contacten:

  • Chulalongkorn Universiteit: Universitair hoofddocent Kasem Choocharukul, PhD, Faculteit Ingenieurswetenschappen, e-mail kasem.choo@chula.ac.th, tel +66 2218 6309, website https://www.eng.chula.ac.th/en/
  • iRAP: Judy Williams, Global Program Manager, e-mail judy.williams@irap.org, tel. +61 400 782 200.

Bovenste rij: MOU-ondertekeningsceremonie aan de Chulalongkorn Universiteit, Bangkok, 7 november 2018
Onderste rijen: A/Prof Kasem Choocharukul, Associate Dean, Faculty of Engineering, Chulalongkorn University en Rob McInerney, CEO, iRAP, spreken de media toe over ThaiRAP-plannen tijdens Safety 2018 Conference, Bangkok op 6 november 2018

* * * * *

iRAP Center of Excellence – Faculteit Ingenieurswetenschappen Chulalongkorn Universiteit achtergrond

Bij het Center of Excellence-partnerschap zullen Chulalongkorn-experts zich aansluiten collega-organisaties uit Groot-Brittannië, Australië, de VS, Nederland, Maleisië, China, Korea, Mexico en Brazilië. Faculteit Ingenieurswetenschappen, Chulalongkorn University zal ook een belangrijke mondiale rol spelen in het Global Technical Committee, dat ervoor zorgt dat de robuuste bewijsbasis van de mondiale sterrenclassificatiestandaard en andere iRAP-protocollen behouden blijft. Het lokale Thaise onderzoek en de wetenschappelijke basis zullen ook beschikbaar zijn om het mondiale programma vorm te geven en worden gedeeld met iRAP-partners in meer dan 90 landen over de hele wereld in een geest van wederzijdse steun.

Het Center of Excellence-partnerschap zal zorgen voor de opleiding en accreditatie van lokale experts en ervoor zorgen dat de toepassing van wegbeoordelingen in heel Thailand wordt voltooid volgens de hoge standaard die wordt verwacht als onderdeel van het mondiale programma. Dit omvat onder meer het opbouwen van capaciteit bij de lokale agentschappen en lokale integratie met gevestigde wegenbeoordelingsactiviteiten en vermogensbeheerpraktijken binnen de agentschappen.

Als mondiale liefdadigheidsinstelling levert iRAP de mondiale tools en systemen voor gebruik wereldwijd in een free-to-air-omgeving dankzij de genereuze steun van donateurs van de FIA Foundation. De liefdadigheidsinstelling moedigt elk land aan om zijn eigen capaciteit en leiderschap op het gebied van nationale programma's op te bouwen en werkt samen met ontwikkelingsagentschappen, filantropieën, onderzoeksorganisaties en het maatschappelijk middenveld om de levensreddende impact van het programma te maximaliseren.

Een plan voor de oprichting van het Thai Road Assessment Program (ThaiRAP) als een zelfbestuurd, lokaal geleid programma in samenwerking met andere belangrijke instanties zal worden ontwikkeld als onderdeel van de Center of Excellence-overeenkomst. Dit omvat gesprekken met belangrijke vertegenwoordigers van het Ministerie van Transport, het Ministerie van Snelwegen, het Ministerie van Landelijke Wegen, het Bureau voor Transport- en Verkeersbeleid en Planning, de universiteit en andere belangrijke belanghebbenden. Voor meer details zie Een RAP-programma opzetten in uw land.

Zoals aangetoond in Vaccins voor wegen naar schatting zullen tussen nu en 2030 wereldwijd 500 miljoen mensen gedood en gewond raken op de wegen in de wereld, zonder dat er wereldwijd sprake is van een schaalverandering. Samenwerken om levens te redden en een wereld te creëren zonder risicovolle wegen is de gedeelde visie van alle iRAP-partners wereldwijd.

Voor meer details zie irap.org En https://www.eng.chula.ac.th/en/

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!