Selecteer een pagina

De VN in Azië-Pacific (UNESCAP) heeft onlangs een nieuwe veiligheidsnorm aangenomen voor het Aziatische snelwegnetwerk (dat 140.000 km beslaat in 32 landen, waaronder heel Azië, Centraal-Azië en Rusland).

Het document hanteert de Safe System-benadering en schetst 'De lidstaten worden aangemoedigd ervoor te zorgen dat nieuwe wegen van het Aziatische snelwegennetwerk drie sterren of beter zijn (gebaseerd op de sterbeoordelingen van de International Road Assessment Programme) voor alle weggebruikers en dat meer dan 75 procent van het verkeer op bestaande wegen drie sterren of beter is. beter voor alle weggebruikers.'

Bekijk hier het belangrijkste document

Op het recente ADB Transport Forum in Manilla (12-14 september) werd benadrukt dat iRAP samen met de ADB samenwerkt met landen om beleidsdoelen op het gebied van sterrenclassificatie te stellen, nationale capaciteit op te bouwen om hun eigen RAP-programma uit te voeren en een pijplijn van resultaatgerichte investeringen die levens zullen redden en ernstige verwondingen zullen verminderen in de regio Azië-Pacific. iRAP werkt momenteel samen met ADB in projecten in heel Azië-Pacific, inclusief in Pakistan, Vietnam, China en Samoa.

Lees hier meer over de betrokkenheid van iRAP bij het ADB Transport Forum

Speciale aankondiging van de Word Transport Convention 2018:  In juni 2018 werd iRAP aangekondigd als stichtend bestuurslid van de Belt and Road International Transport Alliance (BRITA) om capaciteitsopbouw en het delen van technische normen tussen ondersteunende landen te ondersteunen. De ongekende investeringen in weg-, spoor- en maritieme infrastructuur zullen de handels- en economische samenwerking in de regio Azië-Pacific en de wereld transformeren. Het bieden van de veiligste vervoerswijze en 3- en 4-sterren- of betere wegen zullen ervoor zorgen dat de verkeersveiligheidsvoordelen zich voegen bij de andere geweldige resultaten van dit partnerschap.

Lees meer over het WTC 2018 Event en de aankondiging 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!