Selecteer een pagina

Samenvatting

De ADB Transportforum 2018 werd gehouden van 12 - 14 september 2018 in Manilla, Filippijnen. Het concentreerde zich op de kwestie van “Financiering van de toekomst van transport in Azië en de Stille Oceaan.” Volgens schattingen van het ADB zal de Aziatische transportsector tot 2030 ruim $8,4 biljoen aan investeringen nodig hebben om het groeitraject van de regio voort te zetten en tegelijkertijd te reageren op de uitdagingen van de klimaatverandering. Er bestaan mogelijkheden om de financieringskloof voor de infrastructuur te dichten en de financiering te richten op een duurzamere, veerkrachtiger transportinfrastructuur, en het forum bood de gelegenheid om deze kansen en de daarmee gepaard gaande uitdagingen te bespreken.

(Afkomstig van de ADB-website)

Presentaties:

De presentaties van iRAP gedurende de week omvatten:

  • Rob McInerney, CEO van iRAP, presenteerde tijdens de afsluitende plenaire vergadering het thema 'Kennispartners' (donderdag 13 september). Bekijk hier de volledige presentatie
  • Rob McInerney, CEO van iRAP en Greg Smith, Managing Director van iRAP – Strategic Projects, faciliteerden een speciale workshop over 'Investeren voor resultaat in verkeersveiligheid' (donderdag 13 september). Zie presentatie hier

De belangrijkste boodschap in de presentaties van iRAP: Samen met ADBwerkt iRAP samen met landen om beleidsdoelen op het gebied van sterrenwaardering vast te stellen, nationale capaciteit op te bouwen om hun eigen RAP-programma uit te voeren en een pijplijn van op resultaten gebaseerde investeringen op te bouwen die levens zullen redden en ernstige verwondingen zullen verminderen in de regio Azië-Pacific.

iRAP werkt momenteel mee ADB in projecten in heel Azië-Pacific, inclusief in Pakistan, Vietnam, China en Samoa.

Jean Todt, FIA-president en VN Die van de secretaris-generaal Speciale gezant voor Verkeersveiligheid, stuurde een speciale boodschap naar de afgevaardigden die de workshop Investeren in Resultaten in Verkeersveiligheid bijwoonden, waarin leiderschap van de ontwikkelingsbanken en samenwerking om het aantal verkeersdoden en ernstig letsel terug te dringen werd aangemoedigd. Bekijk onderstaande video.

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!