Selecteer een pagina

Kinderen van de Rodrigo Lara School (Ciudad Bolivar) en de lokale gemeenschap profiteren nu van nieuwe en veiligere infrastructuur.

6 juli 2018 – Het Secretariaat voor Mobiliteit (SoM) in Bogotá, Colombia is begonnen met het testen van de SR4S-app. Door dit te doen, besloten ze de verkeersveiligheidsomgeving te beoordelen van een openbare basisschool genaamd IED Rodrigo Lara Bonilla (gelegen in het district Ciudad Bolivar). Ciudad Bolivar staat bekend als een zeer achtergesteld gebied in Bogotá, met veel uitdagingen, waaronder verkeersveiligheidsproblemen.

Het idee van de SoM was om scenario's voor en na te simuleren met een pakket tegenmaatregelen die ze van plan waren te implementeren, en om steun voor de interventie te ontwikkelen onder lokale besluitvormers en de gemeenschap. Ze beoordeelden 5 datapunten met behulp van de SR4S-app. Gegevenspunten en sterbeoordelingsresultaten hieronder:

  1. Hoek achter school – 5 sterren
  2. Voetgangersingang school – 5 sterren
  3. Ingang schoolvoertuig – 2 sterren
  4. Rijbaanverdeling - 3 sterren
  5. Hoekbakkerij – 3 sterren

De tegenmaatregelen werden vervolgens getest om hun impact te zien. De voor/na resultaten waren als volgt:
Resultaten van de risicobeoordeling voor elk scenario:

Het was duidelijk dat ze door het implementeren van een pakket tegenmaatregelen drie van de datapunten konden verbeteren van 2 en 3 naar 4 en 5 sterren. Op basis van deze resultaten werd besloten hun inspanningen te concentreren op de gegevenspunten (3), (4) en (5) om 4 en 5 sterren te behalen.

Zoals blijkt uit onderstaande afbeelding was er in het voorgaande scenario geen afbakening, geen oversteekplaats voor voetgangers en geen verkeersremmende werking.

        

In maart testten ze enkele niet-permanente oplossingen om te zien of ze werkten. Er werden kegels en planten geïntroduceerd om een veilige oversteekplaats voor voetgangers naar de school te creëren, kwetsbare gebruikers te beschermen en gemotoriseerde voertuigen te dwingen een veilige snelheid aan te houden.

Zie onderstaande afbeelding:

Nadat was bewezen dat de tegenmaatregelen werkten, besloten ze deze te implementeren:

                

In juli waren de SoM, Wereldbank en iRAP aanwezig bij het plaatsen van de potplanten om een veilige omgeving te creëren. Leden van de gemeenschap benaderden het team om dank te zeggen. Sommige leden van de gemeenschap boden aan te helpen met het planten. Het team werkte samen met de gemeenschap totdat de nieuwe schoolzone klaar was.

Dit was een ongelooflijk succesverhaal met de SR4S-app, en een groot genoegen om deel uit te maken van het Secretariaat van Mobiliteit (SoM). Deze oefening zal nu de basis vormen voor nieuwe beoordelingen en implementaties in Bogotá, waar onmiddellijke veranderingen kunnen worden aangebracht om de reis van en naar school voor kinderen te verbeteren.

Ga voor meer informatie over de sterrenwaardering voor scholen naar www.starratingforschools.org

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!