Selecteer een pagina

De minister van Mobiliteit Juan Pablo Bocarejo heeft vandaag de nieuwe veilige schoolzone gelanceerd op de Rodrigo Lara School in Bogota, gebouwd op basis van een Star Rating for Schools (SR4S) beoordeling en aanbeveling.

In een projectpartnerschap tussen het Secretariaat voor Mobiliteit (SoM), de Wereldbank, het Bloomberg Initiative for Global Road Safety en iRAP hebben tegenmaatregelen op drie weglocaties buiten de school de school verbeterd van 2 naar 3 sterren naar 4 en 5 sterren. -sterrenveiligheid, beoordeeld met behulp van de SR4S-app.

De tegenmaatregelen werden in maart voor het eerst getest in een tijdelijke opstelling op de school om de impact ervan vast te stellen. Er werden kegels en planten geïntroduceerd om een veilige oversteekplaats voor voetgangers naar de school te creëren, kwetsbare gebruikers te beschermen en gemotoriseerde voertuigen te dwingen een veilige snelheid aan te houden. Voorafgaand aan de implementatie was er geen sprake van afbakening, oversteekplaatsen voor voetgangers of verkeersremmende maatregelen om weggebruikers te beschermen.

Na een succesvolle proef zijn de tegenmaatregelen nu permanent van kracht en de lancering van vandaag viert een veel veiliger milieu en schoolreisje voor studenten en de lokale gemeenschap.

Lees meer over de tegenmaatregelproef hier.

iRAP-sterrenbeoordelingen zijn een internationaal erkende maatstaf voor risico's op wegen, waarbij de minst veilige wegen worden beoordeeld met 1 ster en de veiligste met 5 sterren.

SR4S is ontwikkeld met sponsoring van FedEx en is een eenvoudig te gebruiken, goedkope applicatie die de kracht van de iRAP-sterrenwaardering voor voetgangers en combineert een Android-tablet/smartphone-app en een Global Reporting-webapplicatie. Als het eerste op bewijsmateriaal gebaseerde instrument ooit voor het meten, beheren en communiceren van de risico's waaraan kinderen worden blootgesteld tijdens schoolreizen, beoordeelt SR4S het risico voor voetgangers op locatie ter plaatse, ter informatie over interventies en investeringen om levens te redden.

Voor meer succesverhalen van de wereldwijde SR4S-pilot, aanmelden om de nieuwsbrief te ontvangen. De app is al gebruikt om 200 scholen op vijf continenten te beoordelen en de resultaten hebben geleid tot wegverbeteringen die levens redden en ernstig letsel rond scholen over de hele wereld voorkomen.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!