Selecteer een pagina

Belgrado, Servië: Op 17 en 18 juli presenteerden iRAP's Global Product Director James Bradford en OOSTDonaties- en projectcoördinator Emily Carr werkte samen met vertegenwoordigers van AMSS, UAB, AMSM en SHAMD om hen te trainen in het gebruik van de Star Rating for Schools App (SR4S).

Teams werden getraind in zowel de theorie als het praktische gebruik van de app in de praktijk.

De training was onderdeel van een kleine FIA-subsidie die de Star Rating for Schools-technieken zal toepassen op een aantal scholen in Servië, Bulgarije, Kosovo en Macedonië. Het werk is een partnerschap tussen de FIA-clubs in deze landen: AMSS Autoclub Servië, Bulgarian Automobile Union (UAB), Auto – Moto Association of Armenia (AMSM) en Shoqata Auto Moto Dardania (SHAMD).

Tien leidende NGO's faciliteren de wereldwijde uitvoering van en het toezicht op de Star Rating for Schools-pilot, en er zijn gegevens verzameld voor meer dan 200 scholen op vijf continenten, waaronder proeven in de VS, Vietnam, Uruguay, Jamaica, Argentinië, Zuid-Afrika, Mexico en Kenia .

De Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport (EASST) is de nieuwste NGO die zich heeft aangesloten als leidende SR4S-programmapartner en zal belangrijk zijn voor het bieden van ondersteuning en expertise aan NGO's op het gebied van verkeersveiligheid in Oost-Europa, de Zuidelijke Kaukasus en Centraal-Azië.

EASST's donatie- en projectcoördinator Emily Carr zei: “We zijn verheugd een leidende partner te zijn bij de implementatie van SR4S. Uit de training bleek dat de app een gebruiksvriendelijk hulpmiddel is om de veiligheid rond scholen te beoordelen en te evalueren. EASST is verheugd om het te delen met onze NGO-partners en het te integreren in ons werk om voor elk kind een veilige reis naar school te garanderen.”

SR4S combineert een gebruiksvriendelijke Android-tablet-app en een webgebaseerde wereldwijde rapportagetoepassing voor het verwerken en delen van resultaten. De applicaties werken samen om de kracht van de iRAP Star Ratings te benutten om de risico's te meten waaraan kinderen worden blootgesteld op hun reis van en naar school.

Met de SR4S-tool kunnen groepen belanghebbenden en donoren de iRAP Pedestrian Star Rating op een eenvoudig te gebruiken en herhaalbare manier toepassen. Het biedt een objectieve maatstaf om de veiligheid van schoolroutes te beoordelen, investeringen te begeleiden en de veiligheidsprestaties in de loop van de tijd te benchmarken en te volgen.

Met miljoenen scholen over de hele wereld zal de goedkope app gebruik maken van hulpmiddelen en een op bewijs gebaseerde standaard voor veilige schoolreizen die uiteindelijk levens redden.

Voor meer informatie, bezoek www.starratingforschools.org En aanmelden om nieuwsbriefupdates te ontvangen.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!