Selecteer een pagina

iRAP's Vaccines for Roads nieuwe Big Data-tool die vandaag op de ITF-top in Leipzig wordt gelanceerd, biedt voor het eerst een interactieve gezondheidscontrole van hoe veilig de wegen in de wereld zijn en van de wegenkenmerken die er toe doen, samen met de verwachte menselijke levens en economische besparingen die kunnen worden behaald als landen voldoen aan de nieuwe VN-conferentie Verkeersveiligheidsdoelstellingen.

Rob McInerney, CEO van iRAP, zei dat de tool inzicht verschaft in 's werelds grootste veiligheidsdatabase voor weginfrastructuur, verzameld door iRAP-partners over de hele wereld, en aantoont dat het bereiken van meer dan 75% aan reizen op 3-sterren- of betere wegen tegen 2030 naar schatting 467.000 levens per jaar zal redden. wereldwijd en 100.000 miljoen levens en ernstige verwondingen gedurende de twintigjarige levensduur van wegbehandelingen.

“Verkeersongelukken eisen elke dag 3.500 levens en verwonden naar schatting 100.000 mensen per dag. Het is een van onze grootste uitdagingen op het gebied van de volksgezondheid. Met de aankondiging door de VN vorige maand van 12 Global Road Safety Performance Targets en het nieuwe UN Road Safety Trust Fund om katalytische actie wereldwijd te ondersteunen, biedt iRAP’s Vaccines for Roads Big Data Tool landen voor het eerst de meetgegevens en business case die ze nodig hebben om in actie te komen”, aldus McInerney.

Vaccines for Roads IV brengt drie waardevolle informatiemiddelen samen: de Big Data Tool van iRAP, de Business Case for Safer Roads en succescases die laten zien wat werkelijk mogelijk is als de wereld serieus levens wil redden.

De Big Data Tool vat gegevens over sterbeoordelingen en investeringsplannen samen (meer dan 400 miljoen datapunten) op basis van 358.000 km aan wegen in 54 landen, goed voor meer dan 700 miljard voertuigkilometers per jaar.

Omdat wegen met één ster het minst veilig zijn, wegen met vijf sterren de veiligste, en wegen met drie sterren of beter het doel zijn voor minimale veiligheidsnormen, zijn de belangrijkste bevindingen onder meer:

“Verkeersdoden en -gewonden zijn voorspelbaar en te voorkomen. Op onverdeelde wegen vallen frontaal dodelijke slachtoffers. Doden als gevolg van een run-off-weg komen voor op plekken waar de bermen meedogenloos zijn. Doden onder voetgangers gebeuren daar waar trottoirs ontbreken, er geen veilige oversteekmogelijkheden zijn of de snelheid niet passend is. Door naar elk attribuut te kijken, kan worden aangetoond hoe fundamentele kenmerken die de veiligheid van elke weggebruiker bieden, ontbreken op de wegen in de wereld – en hoe we strategische verbeteringen aan de weginfrastructuur kunnen aanbrengen om levens te redden”, aldus de heer McInerney.

“De Business Case for Safer Roads van iRAP laat zien dat $8 aan voordelen kan worden behaald voor elke $1 die wordt geïnvesteerd in een veiligere weginfrastructuur en verbeterd snelheidsbeheer. Gerichte investeringen in veilige wegen door alle landen van 0,1-0,2% bbp per jaar tot 2030 hebben het potentieel om 467.000 levens per jaar en meer dan 100 miljoen doden en gewonden te redden gedurende de twintigjarige levensduur van de behandelingen”, zei hij.

“Het toepassen van de stapsgewijze aanpak om het reizen op driesterren- of betere wegen voor alle weggebruikers te maximaliseren, biedt het vertrouwen om te investeren, de maatstaven om succes te meten en het vaccin dat we nodig hebben voor veiligere wegen.

“We hopen dat dit zal uitgroeien tot een zeer nuttige bron van prestatiegegevens voor de VN-doelen, Sum4All, WHO en Road Safety Observatories naarmate we vooruitgang boeken richting 2030,” zei de heer McInerney, “en vooral helpen de actie en investeringen te stimuleren. om levens te redden.”

Ga naar om Vaccines for Roads IV te bekijken en de Big Data Tool en casestudies van succes te verkennen vaccinsforroads.org

De nieuwe Big Data Tool van Vaccines for Roads wordt om 10.00 uur lokale tijd gelanceerd tijdens de Open Stage Cafe-presentatie van iRAP op de ITF-top in Leipzig, bijgewoond door 1.400 wereldleiders in de transportsector. De lancering zal dat ook zijn live gestreamd.

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!