Selecteer een pagina

Gisteren ontvingen NGO-leden van de Global Alliance of NGOs for Road Safety de toezegging van Keniaanse beleidsmakers om maatregelen te implementeren die veiligere reizen betekenen voor de 2000 kinderen die elke dag naar een school in Nairobi lopen, dankzij de Star Rating for Schools (SR4S) beoordelingen.

De toezegging werd gedaan tijdens een paneldiscussie met vertegenwoordigers van het Keniaanse ministerie van Onderwijs, de National Transport and Safety Authority (NTSA) en de WHO. De paneldiscussie was het hoogtepunt van een Alliance Advocate-training van een week waarbij 20 NGO-leiders uit 13 landen in heel Afrika deelnamen aan een demonstratieproject voor veilige scholen, met training van iRAP en Youth for Road Safety (YOURS).

Eerder deze week konden de deelnemers tijdens een locatiebezoek aan de St. Dominic School in Nairobi de papieren versie van de SR4S-app gebruiken om attribuutcodering van het schoolgebied uit te voeren. De deelnemers beoordeelden vervolgens hun resultaten, stelden tegenmaatregelen voor om de schoolzone te verbeteren en zagen de impact van hun tegenmaatregelen. Ze presenteerden deze behoeften aan de Keniaanse autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid (National Transport Safety Authority, Kenia), kregen feedback over hoe ze besluitvormers konden betrekken en kregen een toezegging van de Chief Executive om de aanbevelingen ten uitvoer te leggen. De Keniaanse deelnemers werd gevraagd een rapport voor de NTSA te maken, zodat hij het werk kon verdedigen. T

De praktische training ter bevordering en belangenbehartiging van verkeersveiligheid was bedoeld om deelnemers te leren hoe ze met belanghebbenden moeten spreken en hoe belangrijk gegevens zijn. De rol van iRAP was om de deelnemers kennis te laten maken met iRAP en de methodologie in het kort uit te leggen, evenals het gebruik van de app Sterrenwaardering voor scholen.

In wezen is het demonstratieproject gemakkelijk repliceerbaar in andere Afrikaanse landen, en Advocaten nemen nu hun nieuwe vaardigheden mee terug naar hun thuisland om soortgelijke initiatieven te implementeren.

Klik hier En hier om de persberichten te lezen.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!