Selecteer een pagina

De wereldwijde belangstelling voor veiliger reizen naar school groeit met de pilot van de Star Rating for Schools (SR4S)-app, mogelijk gemaakt door iRAP-sterbeoordelingen dankzij sponsoring van FedEx.

Recentelijk zijn wegen in de buurt van 54 scholen in Uruguay beoordeeld, en binnenkort zullen nog eens 24 scholen in Argentinië volgen. Dit is een vervolg op de pilots in Memphis en Ho Chi Minh City eerder dit jaar.

De heer Julio Urzua, regionaal directeur van iRAP voor Amerika en scholen, zei dat de app een innovatie ter wereld is. “Voor het eerst is de capaciteit om veiligheidsbeoordelingen van wegen rond scholen uit te voeren rechtstreeks in handen van lokale NGO's en de gemeenschap. Wereldwijd zijn er veel NGO’s en gemeenschapsgroepen die een rol spelen bij het aanpakken van de risico’s waarmee schoolkinderen worden geconfronteerd op weg van en naar school.” hij zei.

Met de SR4S-tool kunnen groepen belanghebbenden en donoren de iRAP Pedestrian Star Rating op een eenvoudig te gebruiken en herhaalbare manier toepassen. Het biedt een objectieve maatstaf om de veiligheid van schoolroutes te beoordelen, investeringen te begeleiden en de veiligheidsprestaties in de loop van de tijd te benchmarken en te volgen.

“Met miljoenen scholen over de hele wereld zal de goedkope app hulpmiddelen en een op bewijs gebaseerde standaard mogelijk maken voor veilige schoolreizen die uiteindelijk levens redden”, aldus Urzua.

SR4S combineert een gebruiksvriendelijke Android-tablet-app en een webgebaseerde wereldwijde rapportageapplicatie voor het verwerken en delen van resultaten. De applicaties werken samen om de kracht van de iRAP Star Ratings te benutten om de risico's te meten waaraan kinderen worden blootgesteld op weg naar school.

Een aantal NGO's op het gebied van verkeersveiligheid faciliteren de wereldwijde uitvoering van en het toezicht op het programma en zullen het eerste aanspreekpunt zijn voor vragen wanneer de app volgend jaar wordt gelanceerd. Deze omvatten de AIP Foundation, Amend, Federation Internationale de L'Automobile (FIA), Fundación Gonzalo Rodríguez, Global Alliance of NGOs for Road Safety, Global Road Safety Partnership (GRSP), Safe Kids Worldwide, Youth for Road Safety (YOURS), en het World Resources Institute (WRI).

Op 17 november zal de app worden geprofileerd tijdens de Safe and Healthy Journeys to School Roundtable in Lusaka, Zambia, georganiseerd door Amend en het FIA Child Health Initiative, gevolgd door een beoordeling van de Justin Kabwe Primary School.

Er wordt verwacht dat de Star Rating for Schools medio 2018 wereldwijd zal worden vrijgegeven.

Voor meer informatie, bezoek www.starratingforschools.org en meld u aan om nieuwsbriefupdates te ontvangen.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!