Selecteer een pagina

De mijlpaalaankondiging van IndiaRAP, een lokaal geleid, wereldwijd ondersteund wegenevaluatieprogramma voor India door de minister van Wegvervoer en Snelwegen, Hon. Nitin Gadkari kan duizenden levens en ernstige verwondingen redden.

Het Ministerie van Wegvervoer en Snelwegen meldt dat in 2016 1.50.785 mensen omkwamen op de wegen in India, wat neerkomt op 17 doden per uur. Naast de persoonlijke kosten worden de economische kosten van verkeersongevallen jaarlijks geschat op ruim 3% van het nationale bbp.

Gehost door het Asian Institute of Transport Development (AITD), met sponsoring van FedEx Express, heeft het IndiaRAP-programma tot doel de wegen met het hoogste risico in het hele land aan te pakken in samenwerking met nationale en overheidsinstanties. Het programma zal worden geleid door lokale experts, waarbij gebruik wordt gemaakt van lokaal onderzoek en lokale middelen, ondersteund door het mondiale netwerk van het internationale Road Assessment Program (iRAP) met experts uit meer dan 80 landen.

AITD-voorzitter, de heer KL Thapar, zei dat het in Delhi gevestigde instituut enthousiast is om het programma te organiseren.

“IndiaRAP zal een belangrijke rol spelen bij het mobiliseren van de schaalgrootte en de resultaten die nodig zijn om de nationale verkeersveiligheidsdoelstellingen te halen. Met al activiteiten op projectniveau in twaalf staten zal het nationale programma alle bestaande partners samenbrengen met één enkele focus op het verbeteren van de veiligheid van de wegeninfrastructuur in heel India en het ondersteunen van IndiaRAP-programma's in nieuwe staten. Als onafhankelijke non-profitorganisatie die zich richt op capaciteitsopbouw, onderzoek en regionale samenwerking in de Indiase infrastructuursector, bevindt AITD zich in een goede positie om leiding te geven aan de partnerschappen die nodig zijn om wegen veiliger te maken via het IndiaRAP-programma”, aldus Thapar.

iRAP Chief Executive Officer, de heer Rob McInerney, zei dat IndiaRAP cruciaal zal zijn bij het samenbrengen van overheids-, investerings-, onderzoeks- en NGO-partners uit het hele land met het gemeenschappelijke doel om levens te redden en ernstige verwondingen te voorkomen.

“Dankzij de sponsoring van FedExExpresszijn we er trots op IndiaRAP op te richten als een gehost programma van de AITD, en de benoeming van de heer Jigesh Bhavsar als technisch manager van IndiaRAP, gevestigd in Delhi. Lokaal leiderschap is de sleutel tot levensreddend succes in al onze partnerschappen in meer dan 80 landen wereldwijd”, zei McInerney.

Het programma zal gebaseerd zijn op de op feiten gebaseerde Star Rating-methodologie en tools voor investeringsplanning van iRAP, die een eenvoudige en objectieve maatstaf bieden voor het veiligheidsniveau dat 'ingebouwd' is op de weg voor inzittenden van voertuigen, motorrijders, fietsers en voetgangers. Vijfsterrenwegen zijn het veiligst, terwijl éénsterrenwegen het minst veilig zijn.

De technisch manager van IndiaRAP, de heer Jigesh Bhavar, zei dat IndiaRAP zal proberen onveilige wegen met één en twee sterren te elimineren en een wereldleider te worden in het ontwerp en de aanleg van gloednieuwe veilige en slimme vijfsterrensnelwegen in het land.

Het programma zal ook beleid en instrumenten bieden waarmee de overheid de veiligheid van de wegeninfrastructuur kan meten en beheren, investeringen kan optimaliseren, en lokale capaciteit en expertise kan opbouwen door Indiase verkeersveiligheidsexperts in contact te brengen met collega's over de hele wereld. India investeert in grootschalige wegenverbeteringen in het hele land en het maximaliseren van de veiligheid van deze investering zal sterke transport-, gezondheids- en economische voordelen opleveren”, aldus de heer Bhavsar.

De heer Shane O'Connor van FedEx zei: “We zijn er ook trots op dit belangrijke verkeersveiligheidsinitiatief te ondersteunen. Er wordt geschat dat verkeersongevallen in 2030 meer dodelijke slachtoffers zullen veroorzaken dan HIV/AIDS, malaria en tuberculose, en bij FedEx geloven we dat we deze uitkomsten kunnen helpen veranderen door gebruik te maken van onze veiligheidsexpertise en mondiale reikwijdte om IndiaRAP te ondersteunen en wegen veiliger te maken. in India."

De oprichting van IndiaRAP bouwt voort op een reeks wegbeoordelingsprojecten die hebben plaatsgevonden sinds 2010, toen de Global Road Safety Facility (GRSF) van de Wereldbank iRAP uitnodigde om samen te werken met het Ministerie van Wegvervoer en Snelwegen India (MoRTH), afdelingen openbare werken, onderzoek instituten, lokale ingenieursbureaus en autoverenigingen om de veiligheid van Indiase wegen te beoordelen.

Tot op heden zijn 12.000 km aan iRAP-beoordelingen uitgevoerd bij door de Wereldbank, de National Highways Authority of India (NHAI) en door de deelstaatregering ondersteunde projecten in 12 staten (Andhra Pradesh, Kerala, Assam, Punjab, Gujarat, Rajasthan, Telangana, Tamil Nadu, Karnataka, Uttar Pradesh en Haryana). Momenteel worden nog eens 5.000 km beoordeeld op de Gouden Vierhoek, die de grote steden Delhi, Mumbai, Bangalore en Chennai met elkaar verbindt.

De heer Thapar zei dat de visie van IndiaRAP is dat India vrij is van wegen met een hoog risico.

“Dankzij het beleidsleiderschap van IndiaRAP om het reizen op 3-sterren- of betere wegen door het hele land te maximaliseren en door de implementatie van bewezen wegverbeteringen, zullen veel levens worden gered. We kijken uit naar het leiden van het IndiaRAP-programma in de komende jaren, met de genereuze steun van FedEx Express”, aldus de heer Thapar.

Voor meer informatie over IndiaRAP kunt u de flyer downloaden in Engels of Hindi en neem deel aan het gesprek op sociale media #IndiaRAP.

IndiaRAP werd deze week gelanceerd tijdens de 98e International Road Federation World Road Meeting die van 14 tot 17 november in Delhi werd gehouden.

AITD is een onafhankelijke non-profitorganisatie die zich toelegt op capaciteitsopbouw, onpartijdig onderzoek en regionale samenwerking in de infrastructuursector met speciale aandacht voor transport, handel en logistiek. Het Instituut heeft tot doel een evenwichtige, efficiënte, rechtvaardige en duurzame ontwikkeling te bevorderen. Het bevordert ook regionale samenwerking en partnerschap, bevordert de ontwikkeling van menselijk potentieel en de harmonisatie van technologieën ter verbetering van de welvaart. De Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties heeft AITD een speciale consultatieve status verleend.

FedEx Express is een wereldwijde lucht-, grond- en zeekoeriersdienst met netwerken die meer dan 220 landen bestrijken. FedEx is de afgelopen decennia betrokken geweest bij veel verkeersveiligheidsinitiatieven en is een belangrijke ondersteuner van de UN Road Safety Collaboration en de Global Alliance of Nongouvernementele Organisaties die pleiten voor verkeersveiligheid en verkeersslachtoffers.

Fotobijschrift: Rob McInerney, CEO, iRAP; Hemant Pimplikar, algemeen directeur verkoop, FedEx Express India; & Shane O'Connor, communicatieadviseur bij FedEx bij de IndiaRAP Media Launch op 15 november 2017, Delhi

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!