Selecteer een pagina

Innovatieworkshop 2017 gaat over de transitie naar geautomatiseerde voertuigen

Mondiale beleids- en technische leiders kwamen in Nederland bijeen voor de Innovation Workshop van iRAP 2017, waarbij werd gekeken naar de wegeninfrastructuur, veiligheid en investeringsprioriteiten in verband met de transitie naar sterk geautomatiseerde voertuigen. Innovation 2017 werd georganiseerd door EuroRAP en de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (ANWB), met steun van de European Automobile Manufacturers' Association (ACEA), de Stichting FIA en de Fonds voor Verkeersveiligheid.

Rob McInerney, CEO van iRAP, zei dat de focus van de workshop op een kritiek moment komt, waarbij voortschrijdende technologieën prioriteit geven en integratie van wegen- en voertuiginvesteringen vereisen om de veiligheid en waarde van het uitgegeven geld te garanderen.

“De experts erkenden dat, hoewel er ITS- en connected vehicle-proeven worden uitgevoerd door een aantal vooruitstrevende wegbeheerders en particuliere ondernemingen, de vlootrotatie zal betekenen dat het meer dan twintig jaar zal duren voordat autonome voertuigen het grootste deel van het wagenpark zullen uitmaken. Gemengde wagenparken zullen op mondiaal niveau nog langer blijven bestaan en ook de ontwikkelingen voor kwetsbare weggebruikers zullen voortgang moeten boeken. In termen van infrastructuur zijn de implicaties dat investeringen in vergevingsgezinde en zichzelf verklarende wegen die zowel mensen als auto's kunnen lezen essentieel zullen zijn voor de veiligheid tijdens de lange transitieperiode. Er is met name specifieke aandacht nodig voor lijnen en borden, maar ook voor drukke eenbaanswegen waar de meeste doden, reizen en uitgaven plaatsvinden.” hij zei.

Op het vlak van voertuigen werd erkend dat de initiële prioriteiten zich moeten blijven richten op de “Veilig Rijdende Auto”, terwijl er voortdurend onderzoeks-, toepassings- en wetgevingskaders worden ontwikkeld voor de “Zelfrijdende Auto”. Het wettelijk vastleggen van belangrijke voertuigtechnologieën zoals Autonomous Emergency Braking (AEB), Lane Keeping, Electronic Stability Control (ESC) en Intelligent Speed Adaptation zal onmiddellijke resultaten opleveren en het inzicht in het wetgevingsproces dat nodig is voor de voertuigen van de toekomst helpen versnellen.

De iRAP Innovation Workshop werd gehouden van 8-10 november op de Automotive Campus in Helmond en werd bijgewoond door 50 wereldleiders die mondiale wegbeheerders, autoclubs, voertuigfabrikanten, RAP- en Global NCAP-partners, onderzoeksinstellingen en technologieleiders zoals NXP, TNO vertegenwoordigen. en Googlen. De afgevaardigden zullen allemaal een belangrijke rol spelen bij het garanderen dat een veiligere infrastructuur en veiliger voertuigen hun potentieel benutten bij het creëren van een veilig weg- en transportsysteem.

De 2 dag programma omvatte sessies over beleidsinnovatie, de relatie tussen voertuig en infrastructuur, de kracht en toepassing van data, stedelijke innovatie, investeringen op korte termijn en prioriteiten voor de toekomst. De presentatie van succesvolle mondiale casestudy's en rondleidingen ter plaatse op de Automotive Campus van Helmond leverden praktische lessen op, waaronder inzicht in de behoeften van eerstehulpverleners bij het omgaan met nieuwe voertuigtechnologieën in gecrashte voertuigen.

“Vijfsterrenvoertuigen op vijfsterrenwegen zijn de sleutel tot het bereiken van Vision Zero en het VN-doel van Decennium van Actie om het aantal verkeersdoden en -gewonden te halveren”, aldus de voorzitter van EuroRAP, de heer Ferry Smith.

De iRAP Innovation Workshop, die jaarlijks wordt gehouden, toont toonaangevende innovatie op het gebied van wegeninfrastructuurbeleid, technologie, investeringen en ontwerp, waardoor levensreddende resultaten over de hele wereld kunnen worden bereikt. Vorig jaar vonden de workshops plaats in Washington, Groot-Brittannië en Melbourne.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!