Selecteer een pagina

In 2014 leidde Zoleka Mandela, de kleindochter van Nelson Mandela en mondiaal campagnevoerder voor verkeersveiligheid, de lancering van het eerste Safe Schools-project in Zuid-Afrika. Het project introduceerde veilige wegeninfrastructuur voor schoolkinderen, samen met verkeersveiligheidseducatie en bewustwording voor kinderen en leraren van Takalani Sesame en Childsafe.

De initiële iRAP-beoordeling Uit onderzoek in samenwerking met de stad Kaapstad is gebleken dat 77% van de wegen rond de Sivile Primary School in de 1- en 2-sterrencategorieën met het hoogste risico voor voetgangers vallen (lees samenvattend artikel uit 2014).

Twaalf maanden na de start van het Safe Schools-project zijn er een veilige oversteekplaats en verkeerslichten geïntroduceerd op de Sivile Primary School (onder leiding van Zuid-Afrikaanse NGO voor letselpreventie ChildSafe). Deze nieuwe wegeninfrastructuur betekent nu voor het eerst dat 1150 schoolkinderen van de Sivile Primary School nu elke dag een veiliger reis van en naar school kunnen maken.

Voordien rapporteerden meer dan 15% van de kinderen die de school bezochten dat ze verkeersgewonden hadden opgelopen en ruim 60% zei dat voertuigen op de Jeff Masemola-snelweg te snel reden, waardoor het voor hen moeilijk was om de weg over te steken om de school te bereiken.

Een van de aanbevelingen van iRAP, pro-bono bijgestaan door ingenieursbureau Worley Parsons, was om een gesignaleerde zebrapad aan te leggen op Apollo Way, het belangrijkste oversteekpunt voor schoolkinderen. De beoordeling berekende een verbetering van een beoordeling van 1 naar een beoordeling van 3 sterren, en een vermindering van 85% van het risico op verkeersletsel voor voetgangers die de Jeff Masemola oversteken op dit punt (zoals weergegeven in de onderstaande afbeeldingen).

Informatie afkomstig van de FIA Foundation Blog-website – lees hier het volledige artikel van de FIA Foundation

    

Bekijk hieronder een video over het Safe Schools-project in Zuid-Afrika

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!