Selecteer een pagina

Gerichte veiligheidsverbeteringen in Oeganda zullen de komende tien jaar duizenden doden en ernstig gewonden voorkomen.

iRAP Uganda is een samenwerking met het Ministerie van Werken en Transport, de Uganda National Roads Authority en de Automobile Association of Uganda, die zo'n 2.400 km aan nationale wegen hebben beoordeeld. Veel van de veiligheidsverbeteringen die in het project zijn geïdentificeerd, vallen samen met verbeteringen die door de wegbeheerder zijn doorgevoerd met financiering van de Wereldbank.

Op de 136 km lange Masaka-Mbarara-weg omvatten de verbeteringen bijvoorbeeld het bestraten van bermen, het opruimen van gevaren langs de weg, het installeren van veiligheidsbarrières langs de weg (zie rechts), een betere afbakening, het aanleggen van voetpaden en het kalmeren van het verkeer en de aanleg van rotondes. Als gevolg van deze verbeteringen is de lengte van één-sterwegen voor voertuiginzittenden met 47% afgenomen. Geschat wordt dat als gevolg van de verbeteringen jaarlijks 144 sterfgevallen zullen worden voorkomen. 

ооо полигон киевчехол для планшета 10.1 с клавиатуройtaalvertaler Engels naar Spaans

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!